Capitolul 1

                     62932_479792532057406_898045998_nIncep sa dau pe bucatele, cele mai importante elemente privind sanatea. Chiar daca sanatatea, destinul … viata ni le avem asa cum am gindit, cum am simtit emotiile, etc., mentinerea sanatatii si dobindirea ei prin ,,informatia” vie, este foarte importanta. Este foarte importanta pentru ca sanatatea astfel obtinuta, ne ajuta sa ne orientam emotiile catre Univers, ne aduce mai aproape de legile Universului si de aici mai e doar un pas pina sa invatam sa ne schimbam viata in … ce vrem noi.

 Am despartit in bucatele cartea care a insemnat o cotitura in viata mea, adica sanatatea mea. Incep sa le redau cu foarte mici simplificari … ca sa nu te plictisesti!

Te rog incearca sa le citesti pe toate cite ti le trimit. Nu sunt multe, citeva.

 

            „Eu ca medic, cer ca terapia alimentaţiei să fie

            si să rămână la baza năzuintelor de vindecare.”

 

PREFATA

      Lucrarea de fată este rezultatul unui studiu şi a cercetării în domeniul stiintei vindecării. Cum se explică faptul că atâtia oameni sunt bolnavi şi suferinzi în timp ce animalele în libertate şi din grădina zoologică care nu sunt hrănite cu hrană fiartă, denaturată din fabrică, sunt ocolite în întregime de boli?

       Ernest Gunther

           

           

            Hrana crudă alimentează şi vindecă în acelasi timp.

            Deja după două-trei săptămâni de la începutul acestei lucrări suntem eliberati de oboseală şi spre surprinderea noastră dispare cu timpul şi grăsimea.

            Rezistenta creată chiar şi în cazul efectuării unei munci mai grele şi anume fără a fi chinuit de sete. Secretul fortei de vindecare se află în viata pe care o administrăm prin hrana crudă.

                 

Alimentatia obisnuită de azi este 80% acidă în loc de 20% cum ar fi normal.

 ASTFEL DEVINE CAUZA PRINCIPALA DE BOALA.

 

            Apare mereu o hiperaciditate în organele corpului. Singura hrană care nu contine acizi şi deci e capabilă să neutralizeze acizii depusi şi toxinele din artere, articulatii, din creier, etc., o constituie zarzavaturile crude. Amănunte în capitolul „Acizii”.

     S-au obtinut în ultimii ani mari succese în vindecarea cu alimentaţia crudă, în cazul cancerului, bolnavilor de inimă, artritei, pietrelor la fiere, diabetului, bolilor de stomac, intestin şi piele, tuberculozei, prostatei, sclerozei multiple şi tuturor celorlalte boli. In aceeasi măsură reprezintă un mijloc de prevenire la cei sănătosi cât şi speranta pentru cei bolnavi la CARE MEDICII AU RENUNTAT SA MAI SPERE.

            In continuare un caz de cancer aparent fără nici o sperantă din America:  

            Această doctorită suferea de cancer la piept care avea deja mărimea unui ou de găină. Fiind medic îi era clar că iradiatiile şi operatiile erau doar un tratament temporar, şi a ales regimul alimentar de crudităti pentru a se vindeca. Ea scrie: „A trebuit să demonstrez cu riscul vietii ce efect are hrana constituită 100% din crudităti. Primele două luni nodul de pe piept nu s-a micsorat. S-a mentinut neschimbat; dar apoi a intervenit o ameliorare. Nodul s-a micsorat, fortele mele cresteau, îmi reveneam vizibil şi mă simteam bine asa cum nu mă mai simţisem de ani de zile”.

            După însănătosirea completă a trecut la vechiul regim cu 40% hrană fiartă. Spre groaza ei, cancerul începuse din nou să crească. De acum încolo a început din nou cu regimul sever format exclusiv din crudităti şi cancerul a dispărut a doua oară. Multumită acestei experiente a ajuns la convingerea că alimentaţia cu crudităti ar putea la fel de bine să vindece toate celelalte boli.

            Si-a deschis un sanatoriu cu regim alimentar cu crudităti iar pacientii sunt tratati cu hrană 100% crudă.

            Datorită marilor ei succese a devenit renumită în întreaga Europă.

In continuare câteva citate din certificatul ei:

  • „…Astfel, vedeam că sângele este otrăvit prin hrana fiartă pe care am mâncat-o.

  • Senzatia de foame nu există (la alimentaţia cu hrană crudă) nici măcar când trebuie să dăm jos din greutate. Se poate efectua muncă grea cu această alimentatie

  • In timp ce hrana (fiartă) intoxică sângele şi slăbeste organismul, cu alimentaţia crudă, deci cu hrana vie, toxinele se dizolvă şi se elimină. Nu se poate, nu ne putem permite compromisuri când este vorba de viata şi sănătatea noastră.

Deci trebuie să existe un secret al sănătătii în hrana crudă pe care îl vom descoperi în cele ce urmează.

            Când cu vreo 50 de ani în urmă s-a descoperit importanta Vitaminelor în alimentaţia noastră stiintifică, stiinta a făcut mare tam-tam din aceasta. Astfel imediat s-a cunoscut ce daune apar din lipsa de vitamine a hranei fierte, rafinate (făina albă, zahăr, paste făinoase, etc.).  De ce această propagandă? Pentru că era posibil să se fabrice în serie mare aceste vitamine şi să se facă o mare afacere.

           In anul 1940, cercetătorul american Edward Howell a făcut în acelasi domeniu o descoperire şi mai senzatională şi anume în cercetarea substantelor vitale propriu-zise: ENZIMELE.

            El a descoperit că enzimele sunt în fiecare fiintă vie purtătorii vietii şi cele care dau viată hranei noastre (in măsura în care nu sunt omorâte prin fierbere) –Journal of the American Association for Medical Psihical Research, din 15.04.1940.    Ciudat, stiinta nu a onorat corespunzător această extraordinară descoperire, nu a făcut propaganda pentru enzime asa cum a făcut-o cândva pentru vitamine. OARE DE CE?

        Explicatia este simplă; enzimele se găsesc ca purtători ai vietii numai în hrana crudă, vie, nefiartă.

        Este vorba de fermenti speciali; ele (enzimele) contin scânteia vietii şi conditionează viata în toate celulelele plantelor şi animalelor.

            Nu există vreo diviziune celulară, vreo crestere şi reproducere fără enzime.

 In organismul uman există două feluri de enzime:

  1. prima numitele endogene pe care le mai numim şi fermenti; ei sunt produsi ai glandelor digestive şi reglează digestia.

  2. Celelalte enzime propriu-zise, care reprezintă interes pentru observatiile noastre sunt exogenele; ele sunt acelea care reglează toate celelalte probleme numite mai sus, din corpul nostru şi mai ales metabolismul celular.

           De aici recunoastem imensa importantă a enzimelor pentru sănătate. Sânt infinit mai importante decât vitaminele care exercită mai degrabă functia de substante ajutătoare ale enzimelor; spre deosebire de fermentii digestivi, corpul nu poate creea singur aceste enzime.

            Asa cum spune silaba EX, trebuiesc introduse din EXTERIOR, şi anume prin alimente asa ca şi vitaminele.    Acesti purtători, apărători vii, controlează toate functiunile în corp.

            In glande de exemplu ghidează cu îndemânare producerea hormonilor, în ficat actionează ca niste chimisti inteligenti, în rinichi şi în glandele epidermale se îngrijesc ca sângele să fie bine curătat.

           Cu cât hrana contine mai multe enzime proaspete (hrana crudă) cu atât mai mult viata nouă curge în corpul nostru şi cu atât mai mult se pot forma noi celule. Acest lucru înseamnă:

  1. energie,

  2. functionarea corectă a glandelor: o bună reglare a greutătii corpului,

  3. curătirea sângelui şi tesutului celular de toate „deseurile”, de pietrele de la rinichi,

  4. curătirea de efectele arterosclerozei,

  5. bolilor de inimă, cancerului şi a unui mare număr de alte rele.    

Aceea esentă din hrană ce are capacitatea de a curăta şi vindeca, este cu atât mai mult în stare să prevină toate aceste boli şi să ferească mai ales pe bătrâni împotriva bolilor de bătrânete.

             Cu cât omul este mai tânăr cu atât mai bogat este corpul lui în enzime. La bătrânete în schimb scade numărul lor şi din acest motiv şi forta vitală, viata, scade. Acest lucru conditionează faptul că oamenii mai bătrâni necesită o hrană foarte bogată în enzime. In acest mod sunt scutiti de oboseală şi de bolile bătrânetii.

             Drept hrană bogată în enzime trec germenii de grâu, laptele crud, gălbenusul de ou, zarzavatul tânăr, coltul semintelor şi mai ales sucurile de zarzavaturi, laptele de mamă din primele zile contin de de cinci ori mai multe enzime decât cel de mai târziu. Ce aranjament întelept, căci nou-născutul necesită un plus de fortă.

  • Hrana vie (cruditatile) este şi cel mai bun cosmetic. Inoirea celulelor este accelerată astfel încât pielea rămâne elastică şi împiedică formarea ridurilor.

  • Ea (h.v.) vindecă glandele şi deci atât corpolenta cât şi subponderabilitatea.

  • Cele mai fine vase epidermale sunt bine curătate şi deci bine irigate cu sânge. de aici aspectul proaspăt, tineresc.

  • In acelasi mod hrana crudă reglementează tensiunea arterială, anghina pectorală şi împiedică infarctul.

  • Cel ce se hrăneste cu crudităti trăieste o întinerire treptată chiar şi în viata sexuală.

 Enzimele nu traiesc in mediu ACID !

Va urma!

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Sanatate. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *