Alegerea … iubirii

 

1551581_688262917862589_1048714692_n

               ,,Cum iti asterni asa dormi’’ … este o vorba.

Este doar o vorba sau ar trebui sa facem ceva sapaturi pentru a o verifica?  Si daca este asa, de unde stim cum sa ne asternem mai bine? De unde stim ca daca ne asternem bine va iesi bine si nu rau? Si … cea mai tare intrebare este, cum vreau sa dorm? Sunt eu constienta de toate consecintele care pot exista in urma alegerii ,,asternutului”, astfel incat sa-mi doresc dormitul care sa ma faca fericita? Si daca vei rade, iti spun ca de multe ori dupa ce afli ce-ti doresti, obti ce-ti doresti … te trezesti ca ,,nu asta cautam”… Tu muritor nestiutor, intepenit in valorile si convingerile lumii inconjuratoare, vrei ceva de la iubire, vrei pe una sau pe unu’ care sa fie …, care sa aiba…, care sa te faca sa te simti …, care sa, care sa … si nu intelegi de ce niciodata povestile de iubire nu sunt adevarate decat in filme. Te-ai gandit vreaodata ca ai ceea ce meriti? Eu m-am gandit de multe ori si niciodata nu m-am indoit de faptul ca am ceea ce merit dar niciodata n-am zis ca ce-mi doresc nu exista. Am zis insa ca nu cunosc drumul si ca trebuie sa-l aflu. Si … de data asta am avut dreptate. Iti doresti … dorinta primesti.

Vorbind de legea cauza-efect si comparand-o, pentru a o face mai simpla, cu ecoul, aud despre cat de rele sunt conditiile si oamenii si situatiile care, chipurile, nu lasa dormitul dupa cum iti asterni. Stii tu, se vorbeste despre politicieni, sefi, prieteni … toti mai mult sau mai putin falsi, intriganti, invidiosi, etc., etc. Niciodata nu este de vina subiectul pentru viata naspa pe care o duce.  Intotdeauna cel iubit si care a plecat este nerecunoscator, nesimtit, nesimtitor, oportunist. Intotdeauna nu am nicio vina eu, cel parasit… Privit dinspre valorile umane, zau ca asa este de cele mai multe ori. Numai ca s-a facut cunoscuta ,,oglinda” vietii, legea universului, cauzei-efectului, atractiei universale … si daca pana acum ai facut niste alegeri fara sa fi stiut de ea, de acum incepi sa elegi drumurile in cunostinta de cauza. Vei incepe sa afli ce-i viata care merita traita.

Este ceva mai greu de inteles ca daca emiti o stare de judecata a incorectitudinii unui om, acea stare va reveni. ,,El a fost nedrept cu mine, eu i-am facut numai bine, deci sunt un om bun … si drept rasplata el este un profitor.’’ Cel ce emite o astfel de judecata nu gandeste si nu recunoaste ca a primit ce a dat. Nici prin minte nu-i trece ca a primit ce a ,,ales’’ sa primeasca. Mai mult de cat atat, in opinia lui, el este cel ,,bun’’, celalalt este cel ,,rau’’. 

Ce nu este prea clar este ca aceasta catalogare de om bun sau om rau este facuta de … el, de tine, de mine, in functie de ce credem noi despre aceste categorii de oameni. Fiecare va face alta judecata in functie de ce crede despre faptele de care se vorbeste si ce crede despre actiunile care decurg de aici. Deci, ,,vreau’’ ca domul x sa fie corect cu mine … Dumnezeu mi-a dat puterea prin care sa atrag ce ,,vreau’’,   acest ,,vreau’’ va reveni. Va reveni sentimentul pe care l-am trait. Puterea pe care Domnul a pus-o in fiecare dintre noi este Puterea Divina, este uriasa. Este puterea sa alegi ce vrei in viata, emotia, sentimentul pe care vrei sa le traiesti in viata.

Bineinteles ca este mai usor sa ne gandim la noi uneori ca la oameni ,,rai’’ sau ,,slabi’’ sau ,,nepregatiti’’ decat ca am facut alegerile starilor care ne-au adus aici. ,,Viata este o oglinda si pentru rege si pentru cersetor’’ am gasit azi scris,  si este un adevar tot atat de mare cat este universul in care traim. Zambesti oglinzii, oglinda iti zambeste. Sentimentele si gandurile tale iti pot aduce bucurie si pace sau suferinta si nefericire.

553443_480529705400925_1959660639_nPartea cea mai frumoasa este ca alegerea iti apartine. Partea mai putin frumoasa este ca, om fiind, pentru a fi fericit mai iti trebuie ,,ceva’’, ceva care nu va veni decat cand va inceta dorinta … sau cand vei alege sa fii fericit mereu pentru ce ai in clipa prezenta. Din experienta iti spun ca vor mai ramane in colt de suflet suspine dar, treptat treptat scapi de teama de a nu fi suficient de bun,  scapi de teama de rusine, teama de penibil, scapi de nodul in gat si junghiul din stomac atunci cand lucrurile se precipita in jurul tau si par din ce in ce mai grave.

 Bucura-te de darul valoros care ti s-a dat cand ai venit pe pamant, puterea ta personala.

Iti făuresti propriului destin, prin alegeri. Daca stii ce sa alegi si alegi pentru bine, iti va fi bine. Daca alegi la intamplare, iti va fi bine sau rau nestiind de unde ti se trage. Poti alege si actiona in directii care iti aduc realitati pe care nu ti le-ai dorit. Nu e mai bine sa incepi sa inveti cate ceva despre aceste legi, despre puterea pe care o ai ca sa stii ce alegeri sa faci de aici inainte?

 In loc de a ne cataloga pe noi înşine drept slabi, rai, prosti, am putea doar admite că am făcut  alegeri, în virtutea cărora am urmat o anumită cale… mai multe cai. Pe urma, am putea, pur şi simplu, sa acceptam constient alegerea facuta şi sa fim atenti doar la următoarea clipa in care urmeaza sa mai fac o alegere.

Tine minte: nu poti face alegeri constiente care sa te duca la dezvoltare si implinire, la iubire si fericire,  pana nu intelegi ca in tine exista Scanteia Divina. In tine Dumnezeu a pus ceva ce merita tot ce visezi in directa concordanta cu credinta ta in opera Lui.  Asta inseamna sa te accepti asa cum esti, sa te iubesti asa cum esti ca pe ceva Divin ce traieste ,,acum’’ starile si viata pe care le-a trait si simtit ,,ieri’’. Deci nu esti nici bun, nici rau, nici frumos, nici urat … esti exact asa cum ai simtit in inima ta. Vrei iubire? Alege sa vezi si sa simti iubire in jurul tau.

– Iubirea este arhitectul universului.  –   Hesiod

– Iubeşte şi fă ceea ce vrei.   – Sfântul Augustin

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Acasa, Afacere, Blog, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *