Cine sunt eu?

1016114_386291768158053_1961548539_n

,,Pasiunile sunt vânturile care umflă pânzele corabiei; uneori o scufundă, dar fără ele corabia n-ar putea merge.” – Voltaire

Am citit in seara asta citeva rinduri care m-au pus pe ginduri. Cind suntem intr-o situatie limita, cind te sinti foarte rau sau masina in care esti iti face surprize, sau … nu vreau sa enumar eu tot raul acum dar fiecare, sau cei mai multi am fost pusi in situatii in care intr-o clipa ne-a trecut prin fata ochilor intreaga viata. Vorbe intelepte spun sa-ti traiesti viata ca si cum fiecare zi ar putea fii ultima. Asta ar insemna sa reusim sa traim cu pasiune fiecare zi, fiecare moment, ceea ce nu ar fi rau de loc … ba chiar suna bine. Cuvintele suna frumos, nu? Le-ai mai auzit, sunt sigura. Cum s-ar face sa fie nu numai teorie? CInd eram mai mica, tin minte cuvintele unei actrite care spunea ca a avut norocul sa ,,munceasca fericita”. Se cam bat cap in cap aceste cuvinte, dar ea spunea ca iubeste atit de mult ce face incit nu i se pare munca. Multi ani mai incoace am auzit ca asa ar fi ,,normal” sa fie in viata. Toate astea imi ajungeau la ureche in acelasi timp in care auzeam ceva de genul: iar servici, iar e luni, iar la munca, … probabil cunosti si tu. Sigur ca pasiunea cu care sa-ti traiesti viata nu are legatura doar cu serviciul. Dupa servici ai putea ,,sa faci curat cu pasiune”, ,,sa speli cu pasiune”, ,,sa faci ordine” cu pasiune … nu, inca nu am luat-o ,,pe aratura”. M-am gindit la servici pentru ca inseamna o foarte mare parte din timpul unei zile si gasita o solutie pentru aceasta perioada, s-ar gasi suficiente rezolvari si pentru pasiunile enumerate, cele cu ghilimele.

Citatul de la inceputul acestor rinduri l-am gasit cautind ceva despre un ,,drum” catre … o munca ,,fericita”. Puse cap la cap, si uitindu-ne putin la ce nu ne-a placut pina acum si vrem sa schimbam, sa vedem ce am gasit.

pasiune Pasiunea este exprimarea emotiei !

– Emotiile transforma energia. Nu este cineva care sa nu fii simtit cita energie are atunci cind asteapta o intilnire sau filmul preferat sau, numai vorbesc de, un meci. Acelasi lucru este valabil si daca trebuie sa asteptam lucrurile care nu ne plac, ne piere energia. Eu stiu chiar prea bine cum este.

– Energia inseamna miscare. Daca atunci cind astepti o intilnire este de asteptat sa fii foarte activ in a te aranja, si a te face cit mai cu ,,vino-ncoa’”, nu mai este de asteptat sa dai repede cu aspiratorul ca-ti incepe filmul preferat, si totusi se intimpla. Faci mai multa miscare, si mai bine, as zice eu, atunci cind esti impulsionat si emotiile, slava Domnului, impulsioneaza mai mult decit orice strins cu usa.

– Miscarea este schimbare (Schimbarea este Legea vietii). Poate fardatul si barbieritul (care sunt miscari) nu inseamna o mare schimbare in viata. Poate nici datul cu aspiratorul, mai repede, sau cumparatul berii pentru meci nu inseamna o mare schimbare in viata.

Dar … daca in locul intilnirii, in locul filmului, in locul meciului ar fii o ,,munca” pe care sa o faci zilnic, poate intii ca hobby, cum ar fi?  Aceasta munca ar insemna pentru tine atractia zilei, placerea pe care o astepti si o faci cu cel mai mare drag. Poti sa-ti imaginezi o astfel de viata? Ce te-ai face insa ca nu ai mai avea stres? Nu cred insa ca ti-ar lipsi foarte tare, nu?

Daca acest lucru s-ar intimpla, miscarea aceasta pentru ,,munca” ar fi cu adevarat o schimbare. Si ar fi una foarte mare in primul rind pentru tine, si pe urma pentru cei din jurul tau. Pentru tine pentru ca tinind cont de legea atractiei (Toate vibraţiile pe care le emiţi mental sau verbal se întorc înapoi la tine într-o formă similară.) iti vei atrage numai emotii de fericire, evenimente fericite (bunastare, relatii, sanatate etc.) si pentru altii pentru ca din ,,munca” ta vei vrea sa si traiesti adica sa dai si altora de munca.

Am zis intii ca pasiunea exprima emotia. Ca sa-ti gasesti pasiunea trebuie sa cauti ,,ceva” ce  iti place sa faci, sau sti sa faci, si care prin lucru iti aduce emotia fericirii. Sa gasesti in tine un talent in a face ceva, o mare bucurie in a face ceva, sa gasesti in tine acel dar Dumnezeiesc cu care ai fost inzestrat la nastere. ,,Darul pe care îl am de la Dumnezeu este potenţialul meu. Darul pe care îl am pentru Dumnezeu, este ceea ce fac eu cu acest potenţial” – se pare, toti avem o misiune de indeplinit. Acum mi se pare logic: daca omul nu ar fi schimbat nimic, ar conduce acum masini ca ale lui Fred Flinstone!

Ma tot izbesc in ultimul rind de neincrederi. Nu ma mira, poate nu sunt departe nici eu, dar nu cred ca poate sa-mi spuna cineva care are un cap si miini si ochii, mai are si o scoala pe deasupra, ca nu crede ca poate sa faca ceva. Fiecare avem in noi ceva ce trebuie descoperit. Poate nu-i usor dar sigur merita sa pleci in descoperirea lui. Trebuie sa ne gasim pasiunile, chiar daca intii le visam si ne e rusine sa ni le spunem. Merita, macar pentru momentele dificile, sa ne gindim ca am fost in viata atit de buni pe cit putem sa fim.

Care ne sunt pasiunile, ni le cunoastem, ni le-am inabusit necrezind ca ne aduce ceva bun in viata, ni le-am inabusit crezindu-le ,,nebunesti”? Orice mica intentie poate fi folisita si transformata in pasiune, in energie si in sfirsit in schimbarea in Excelent pe care fiecare o meritam. De cind am hotarit ca vreau altceva in viata, acum ani buni, si citesc despre ginduri si atomi si legile universului, si, si …  cel mai greu lucru si cel mai greu de gasit a fost ,,lucrul” pe care eu sa-l fac fericita. Abia de aici in colo se poate vorbi despre scop, tel, vis in viata. PIna nu-ti gasesti pasiunea, totul poate fi un chin.

 

http://www.youtube.com/watch?v=oXyrDu4qzgc

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

2 Responses to Cine sunt eu?

  1. Daia Mariana says:

    Draga mea, intamplator sau nu, chiar acum am in mana o carte din care incerc sa ,,ma hranesc” si sunt undeva, unde spune ceva de genul ca: daca nu esti sigura care ar putea fi destinul tau personal, scopul tau personal, sa-ti pui urmatoarele intrebari: – Ce anume te face pe tine sa te simti mai fericita, mai pasionala, mai vie?
    – Ce activitate te face sa uiti complet de trecerea timpului?
    – Ce activitate te pune cel mai usor in contact cu spiritul tau si cu Universul?
    Acum, analizeaza-ti preocuparile tale si intreaba-te: Imi permite aceasta activitate sa-mi implinesc destinul personal, scopul personal? Ma pune aceasta activitate in contact cu pasiunea mea, cu fericirea mea si cu spiritul meu ….sau….ma indeparteaza de ele?
    Cam de aici porneste primul pas in activitate …..restul e poveste …si multa maculatura…..

  2. Luiza-Maria says:

    Mi-am gasit hobby, activitatea la care ma pricep cel mai bine si la care am talent.
    Eu fac din hobby un servici, si am stabilit ca asta este scopul meu.
    Activitatea (hobby) care ma face sa uit de trecerea timpului, ESTE ceva in care pun emotii adica ma simt implinita si fericita atunci cind o desfasor pentru ca fac si pe altii sa se simta la fel. Aceste emotii vor pune totul in miscare. Legea atractiei spune ca ce emit aia primesc: emit fericire pentru ca-mi desfasor activitatea mea fiind fericita, primesc fericire. Primesc tot ce ma face fericita.
    (Daca am un hobby care se numeste lucratul goblenului, asta nu poate niciodata sa constituie o activitate care ,,imi aduce implinire sufleteasca si fericire”. La prima vedere poate fi numita pasiune, dar aici nu sunt emotii pe care vreau eu sa le primesc, in viitor, pentru a avea implinire. Implinire sufleteasca inseamna sa-i dai ceva sufletului, sa-l dezvolti, sa-l hranesti. Cind lucrez nu emit nici o vibratie inalta a iubirii care sa-mi umple sufletul de fericire, chiar daca imi place si ma linisteste si am mari satisfactii cind este gata. Cu timpul va devenii rutina, pentru ca stagnez ca om, incep sa devin inutil. Chiar daca as scoate ceva bani, nu imi vor aduce fericirea pentru ca nu o emit.)
    Cit de clara am fost ramine de vazut, cert este ca nu este usor sa fii sincer cu tine ca sa descoperi cu adevarat ce vrei sa faci. Sigur voi mai completa pe ici pe colo …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *