Fa cunostinta cu Tine

 

178513_426403050727025_627523757_o              In incercarea de a gasi un titlu potrivit, … cam lunga incercarea, am gasit doua citate care se potrivesc situatiei din ultimele ,,vremuri” ale mele. Am scris ,,vremuri” pentru ca ar trebuie sa ma refer la ultimele zile, cit si la zilele din anul trecut, si la zilele din … si tot asa.  Sa incep cu primul:

,,Măsura exactă a sănătăţii mentale constă în dispoziţia de a găsi ceva bun în toate. – Ralph Waldo Emerson” 

Cel mai mult mi-a placut ca  m-a facut sa rid. Am o adevarata slabiciune pentru ,,ce” ma face sa rid. Ca in ultimul timp (citiva ani buni) invat si reusesc chiar, sa vad partile bune ale vietii, este foarte adevarat. Dar la fel de adevarat este ca de multe ori am reusit sa vad asa ceva, doar gindind la ,,Sa nu-ti dea Dumnezeu cite poti sa duci”. Si facind ,,haz de necaz” cu fiintele sufletului meu, nu de putine ori (in gluma – sper) mi s-a pus la indoiala ,,sanatatea” mea mentala.

               Este putina diferenta intre: a gasi ceva bun in tot, gindind la Legile care ne guverneaza  viata (si legile si viata, daruite de Dumnezeu), si a gasi ceva bun in tot pentru ca asa ti-e felul.  Daca asa ti-e felul … banuiesc ca este frumos, sau mai binisor, in functie de situatie. Daca insa iti iei la analizat Legea Atractiei si constati ca vezi sau simti sau traiesti ,,ceva” anume, doar pentru ca tu ,,l-ai” chemat … nu pare deloc distractiv (cazul cind trebuie sa-i cauti ceva-ul bun – deci situatia e ‘naspa’). Partea nasoala este ca, de aici ai multe de invatat, partea buna este ca se poate:

  1. ori schimbi directia Vietii incepind sa gindesti altfel decit pina acum (inveti cum)
  2. ori te gindesti foarte serios sa … sa faci cunostinta cu TINE!

miini cu flori           Sa faci cunostinta cu Tine inseamna: sa cunosti Legea Atractiei, sa constati ca ai parte de situatii care nu sunt conform planurilor tale, si sa incepi sa cauti in adincul sufletului tau care esti TU.

          Sa faci cunostinta cu Tine inseamna sa cauti foarte bine in sufletul tau ce vrei, ce te face fericit, ce iubesti, ce iti este cel mai apropiat! Desi pare usor, uneori este cel mai greu lucru de facut. Dupa valorile umane, dupa sistemul in care am fost educati si in care muncim, dupa credintele insuflate de altii, dupa sabloanele in care suntem invatati sa traim, … dupa toate astea, suntem tentati sa credem despre noi altceva decit suntem si vrem sa fim, in sufletul nostru.

                Si atunci (cind nu Te cunosti) … Legea atractiei isi spune cuvintul: tu iti stabilesti niste obiective, iti faci niste planuri pentru o zi, un an, o viata uneori, si viata iti da altceva. Este edevarat ca iti da ceea ce emiti, rezoneaza si se intoarce, asta numindu-se … ai atras! Dar numai parte din ce ai emis iti este cunoscut daca … daca nu te cunosti suficient! 

De aici: ,,Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg!” , de aici si citatul de mai jos:

,,Viaţa e ceea ce ţi se întâmplă în timp ce eşti ocupat să faci alte planuri. „- JohnLennon

                    In viata mea, de cind urmaresc mai atent ce-mi da Dumnezeu (cu ajutorul Legii Atractiei), au fost momente foarte importante in care situatiile nu au fost alea pe care le-am planuit. De fel urasc planificarile dar, sunt lucruri pe care trebuie sa le faci, nu conteaza ca le planifici sau nu. Nu au iesit. Orice om, se uita nitel in sus, bodogane ceva, in cazul incare e nitel mai necivilizat se aud si ceva sunete stridente. In urma privind insa, constat, ca nu mi-ar fi fost deloc bine daca situatiile ar fi fost alea pe care le voiam. Vei spune: ,,dupa razboi, multi viteji se arata!” si-ti dau dreptate sa gindesti asa. Totusi, fa-ti un bine, ia-ti un timp numai pentru tine si incearca sa fii cit se poate de sincer si incearca sa creionezi si drumul pe care ai fi mers daca … anume situatie ar fi fost cum ti-ai fi dorit. 

Este tirziu, dar te las in compania cuiva care face mult bine cu cuvintele lui!

              ” Daca-ti asculti Sufletul, vei sti ce este „cel mai bine” pentru tine – pentru ca cel mai bine pentru tine inseamna ce este adevarat in ceea ce te priveste. Sufletul cauta in mod intuitiv circumstanta perfecta si situatia necesara acum pentru a vindeca gandul gresit si pentru a-ti aduce experienta corecta a lui Cine Esti Tu cu Adevarat. De aceea, in momente de mari decizii, iesi din mintea ta. Intoarce-te la simtirile tale. Asculta-ti sentimentele. Urmeaza-ti sentimentele. Nu uita niciodata: izvorul tau sacru se afla inauntrul tau.
Cautati inautrul vostru, puneti intrebarile inauntrul vostru – caci daca nu patrundeti in interior, nu veti obtine nimic.  Coboara inauntrul tau, cugeta, cantareste totul in inima ta.” –  Neale Donald Walsch

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *