Cunoaşte-ţi Sinele

543770_435993616472644_831294912_n

,,De ce nu faci ce zici altora sa faca …?”

Cuvintele astea mi-au aparut in fata ochilor, cind am vazut pe Cutu din poza de alaturi. Dupa ce am postat-o, am incercat sa mai fac si altceva dar nu prea mi-a iesit.

Am in gind de ceva vreme, idei care se bat … nu, nu se pot alinia la ce simt. Adica, … de s-ar  traduce asa usor … in varianta romaneasca, incearca sa faci ce zice popa, si nu ce face (gindeste) el!  Daca la sfirsitul acestui articol, macar eu voi sti ce am scris … sunt mare! 

De fapt, la mine, nu e vorba de facut ci de ,,trait”, de simtit… Incerc sa gindesc intr-un fel, asa cum fac de ceva vreme, dar … e ramas ceva, intr-un ,,colt” de inima, amortit. ,,Coltul” asta imi zgirie simturile. In loc sa le trezesca le netezeste …

Nu pierdeţi timpul căutând obstacole, s-ar putea să nu existe. –  Franz Kafka 

Sunt convinsa ca mi se potriveste acest citat, dar … de ce tot am nevoie sa ,,aud” ceva?

Din multe convingeri si fixuri pe care le-am avut, am aruncat si am ramas in suflet doar cu imaginea clara a lui TOT. Stiu ca in infinitul Univers sunt parte componenta, indispensabila, si in acelasi timp nu ma separ de nimeni si de nimic. (Pentru cei mai putini credinciosi, vezi energia atomului care este peste TOT si nu are limite de timp si spatiu). 

Deci: ,,Dacă vei pleca să cauţi fericirea în exterior, cine va rămâne acasă? În tine este totul. Înainte de a cerceta exteriorul, cunoaşte-ţi Sinele, căci astfel vei cunoaşte şi exteriorul.” – spune Catalin Manea.

Eu am ajuns intii la fericirea de a nu cauta fericirea in exterior. Am aflat Cine sunt (mai am inca de invatat despre mine), am aflat ca sunt fericita, multumesc mereu pentru motivele care ma fac fericita, motive care de fapt ,,e” unul: EXIST!  Conform Legii Atractiei, primesc iubirea pe care o emit de multa vreme, iubirea pentru TOT, adica pentru lucrarea Creatorului (lui Dumnezeu). Aceasta iubire nu a venit ,,latrind” precum Cutu din poza, a venit usor si pe nesimtite si cu pace si liniste, exact asa cum am emis-o. De ce mi-e greu s-o recunosc? De ce tot zic ca nu … 

Am recapitulat. Acum ce urmeaza? A … sa schimb poza! Sa chimb poza cu un Cutu cu privirea senina, un Cutu cu Atitudinea Omului in care este Divinul care are toate motivele din lume si in acelasi timp Motivul suprem pentru care este fericit: ESTE!

Noapte buna!

P.S. – in aceasi seara cu Cutu, am gasit si melodia asta:

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

3 Responses to Cunoaşte-ţi Sinele

  1. Grigore says:

    Multumesc Luiza pt. aceste intelepte cuyinte…Este datoria noastra sa facem ceva, ca motive si piedici sunt la tot pasul…Te imbratisez cu drag…..

    • luiza says:

      Nu-mi place cum suna cuvintul ,,datorie”! Hai sa-i zicem ,,iubirea noastra pentru VIATA”!
      Din ,,iubire pentru Viata” sa ne iubim pe noi insine, si din ,,iubire pentru Viata” sa recunoastem si sa iubim ,,iubirea” care a venit, chemata, pentru ca a rezonat cu iubirea pe care am emis-o.

      Numai bine,

  2. Grigore says:

    Foarte bine ca mai corectat ..Ai dreptate …..Iti multumesc ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *