Schimbarea este in Tine

399608_328781560554399_1664733256_n

                 Am intilnit de curind citatul de mai jos. Imi plac astfel de citate, le urmaresc si cred ca asta este un motiv pentru care ele imi apar mai des in fata ochilor.  In ultima vreme, intilnesc tot mai des asemenea exprimari, unele mai expresive, unele mai greoaie dar important este ca ele sunt.  Acestea, nu sunt decit formulari diverse ale aceluias adevar.

   …Cel mai mare secret al lumii constă în aceea că spiritul viu – spirit din spiritul lui Dumnezeu – sălăşluieşte în interiorul omului.

Dar cei mai mulţi oameni caută peste tot succesul, fericirea, bogăţia şi împlinirea, numai în interiorul lor nu caută.

…Dumnezeu este principiul vieţii, înţelepciunea infinită şi puterea nemărginită în om şi acţionează în fiecare dintre noi prin mintea, prin gândirea noastră şi prin conţinutul propriilor noastre reprezentări. –  Joseph Murphy

                Intii m-am bucurat sa constat ca adevarul din filmul Secretul, din Legea Karmei, adevarul care ne guverneaza lumea, este constientizat de multi oameni si ca numarul lor devine din ce in ce mai mare. Am avut insa un moment in care m-a prins ,,logica umana”  si am inceput sa judec pe cineva care nu avea alta vina decit ca nu intelesese multe idei care stateau la baza cuvintelor pe care le propovaduia.

Sigur ca este foarte frumos sa vorbesti despre Lumea minunata ,,facuta” de Dumnezeu, de oamenii ,,frumosi” pentru care ai ginduri bune atunci cind esti intr-o anumita stare. Este foarte usor si sa vorbesti de necesitatea iertarii, a trecutului si a celor care te-au suparat, ca bariera de trecut, daca vrei sa-ti schimbi viata in viata pe care o visezi. Chiar si cu faptul ca in Tine salasluieste Divinul de poti obisnui si vei constientiza asta din ce in ce mai des. Aceste ,,lucruri” iti fac viata deja mai frumosa si te consideri cu un pas inainte atunci cind … ti-e bine.

,,   … Cel mai mare secret al lumii constă în aceea că spiritul viu – spirit din spiritul lui Dumnezeu – sălăşluieşte în interiorul omului.” – ce faci cind viata iti scoate in cale situatii in care ai putea intilnii oameni neinitiati in acest Adevar? Ii ocolesti, evitind astfel sa te enervezi ascultind ,,logica” lor de muritori pentru care ce ,,se vede” se poate modifica si ce nu, nu?

          644528_286934374772761_1312634223_n  Nu este tocmai usor sa intelegi ca Divinul salasluieste in tine si atunci cind faci greseli si atunci cind te consideri deasupra multora. Nu este usor sa realizezi Divinul din tine cind esti in preajma sarbatorilor si in jurul tau se vorbeste despre Post ca element de ..purificare” (a cui si de ce te purifici daca traiesti mereu ce ti-ai pregatit?) si sarbatoarea in sine motiv pentru a preaslavi pe ,,Cineva” nicidecum pe Tine! Am pus poza in acest articol, intr-un moment in care mi-am adus aminte de ,,Libertate”.  Unul dintre cele mai fericite momente din viata este acela in care constientizind Divinul din Tine, realizezi cit de … LIBER esti. Nu este minunat?

Si daca nu suntem, zicem noi, materialisti si nu te rogi lui Dumnezeu decit pentru sanatate, in sufletul tau, tot sta ideea ca succesul nu a venit la tine pentru ca ,,nu a fost sa fie” sa alegi trenul in viata si l-ai pierdut, fericirea ta a stat intr-o relatie care s-a intimplat sa nu fie a ta, bogăţia nu vine la oricine si tu oricum nu te bucuri decit de sanatate … etc. Mai nou, nu esti linistit pentru ca nu esti lasat sa fii linistit! Revenind la cuvintele citatului: ,,Dar cei mai mulţi oameni caută peste tot succesul, fericirea, bogăţia şi împlinirea, numai în interiorul lor nu caută.”, toti suntem tentati sa devenim dependenti de ,,exterior”. Nu am fost invatati si acum este greu sa credem ca adevarata putere cu care ne putem schimba viata, sta in noi, in fiecare. Trebuie sa recunosc ca este mult mai comod asa. Se spune ca intram intr-o alta era. In era ce a trecut intram cu capul plecat in biserica si imploram iertare si miluire. Acum, si mi-a placut la nebunie exprimarea, intram la brat cu Domnul si suntem fericiti ca EXISTAM, si-i multumim pentru asta. Dar … acum nu mai poti da vina pe doctor si tot sistemul sanitar ca nu au fost atenti la tine. Acum sti ca esti asa precum ai gindit, simtit si trait, ca ai atras tu totul in viata ta, acum insa sti  ca ai puterea de a face lucrurile asa cum vrei! Asta nu este Libertate? Eu asa o vad! Ca sa intelegi Libertatea si Puterea pe care o ai, mai citeste o data Legea Karmei:

Viata – este un joc cu bumeranguri. Gandurile, faptele si cuvintele noastre, se vor intoarce catre noi mai devreme sau mai tarziu, cu o acuratete naucitoare. – Neale Donald Walsch

,,Dumnezeu este in fiecare dintre noi. Asteapta doar sa ne dam seama de asta!”  – am scris asta de mai multe ori pe o pagina si m-am bucurat enorm sa vad ca a placut. Indraznesc inca o data, pentru cei care nu sunt convinsi, sa redau ideile care m-au apropiat si mai mult de aceasta intelegere.

63934_453205854749249_871222241_n

Mergi la un fizician specialist in cuantica si intreaba-l: „Cine creeaza lumea?” Iar el va spune, „Energia.”     Sa descriem energia.

 1.     In primul rand, ea nu poate fi creata sau distrusa.

2.      A existat dintotdeauna, tot ceea ce a fost exista in continuare: ia o forma, o pastreaza o vreme si apoi renunta la forma. Bine.

Mergi la un teolog si intreaba-l: „Cine a creat Universul?” El va spune, „Dumnezeu.” Bine, atunci descrie-l pe Dumnezeu.

 1.   Dumnezeu a existat dintotdeauna, nu poate fi creat sau distrus.

2.    El este tot ceea ce a fost, tot ceea ce va fi, luand forma, dainuind in forma si renuntand la forma.

Deci: Dumnezeu este in fiecare dintre noi! Energia (electronului, atomului, a undelor, a cimpurilor …) este in fiecare dintre noi! Nu incerci sa afli si de ce putere dispui? Sa vezi cu ce Putere ai fost inzestrat? Nu crezi ca merita?

Iubire in suflete!

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *