Dorinta

Nu dori nimic şi vei fi omul cel mai bogat din lume. – Miguel de Cervantes

931213_345756812216718_357063964_n

,,Daca sunt cuminte imi iei papusa aia cu codite?” ,,Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa din tara?” ,,Daca sunt cuminte si invat bine imi iei bicicleta?” ,,Daca ma fardez cu verde o sa ma placa mai mult?”

Indiferent cum sunt puse intrebarile, ele ascund tot dorinte. Cam cit din viata unui om ar fi timpul in care isi doreste ceva? Cit timp isi face planuri si cit timp viseaza cu ochii deschisi? Si, cit timp gindeste ca nu-si permite asa ceva, nu-i de el, nu-i atit de destept, nu-i pentru cei far’ de noroc …

Nu intimplator am pus aceste intrebari. Pina ,,mai ani” in urma aveam un ,,film” in fata ochilor in cea mai mare parte a timpului. Filmele mele erau vise, rude cu cele coborite din basme, nu pentru ca erau nepamintene, ci pentru ca nu aveam nici o idee de cum puteam sa le vad si materializate. Visele mele, in alte ,,miini” se puteau materializa, in ale mele mi se parea imposibil. Imposibilul asta era cu mult mai mare decit orice alt ,,imposibil” cunosteam

Cind in sfirsit ,,am obosit” sa-mi doresc vise ..imposibile”, Dumnezeu in mare mila Lui, a zis ca sa incerce si cu mine poate scoate totusi ceva bun, mi-a scos in fata niste carti si intimplari care … care au inceput sa-mi arate ca pot sa-mi doresc si pot si avea dar in anumite conditii. Asa am aflat cum ,,obsesiile” nu se implinesc, pentru ca ,,obiectul” dorit se departeaza cu aceasi forta cu care ti-l doresti dar de semn contrar … Asa am aflat ca o dorinta arzatoare poate sa se implineasca dar ca sa ai parte de implinire trebuie sa fii dispus in fiecare moment sa pierzi si … sa nu te superi. Legea Atractiei imi era total necunoscuta. Nu am reusit sa-mi stabilizez dorintele, sa-mi stabilesc scopurile pentru ca nu stiam prea clar ce vreau, dar am invatat  ca pot sa mi le conturez si ca ar fi chiar o menire a omului pentru a progresa. De aici am ramas cu o intrebare: daca imi pun o dorinta, cam cit de tare sa mi-o doresc? Si cum sa mi-o pun si unde pentru ca din visele mele nu se implinise nici unul. Acum daca stau bine si ma gindesc visele mele sunau cam asa: mi-ar face placere sa … Asta nu prea e un ,,vis”, indiferent ce dictionar citesti.  Nu mi-a raspuns nimeni la intrebare (nu o pusesem nimanui) deci nu aveam decit dorinta de bine si binecuvintare pentru ai mei (ruga nu era bine formulata) si dorinta de … a vrea ceva! Suna aiurea numai ca stiam clar ca vreau altceva, ca nu vreau ce vrea toata lumea din jurul meu. Pornind din sufletul meu caruia nici schimbarea pieptanaturii nu-i placea, era ceva.

Am ajuns la a-mi stabili scopuri. Este ceva teorie de invatat dar e frumoasa. Sunt niste strategii, niste pasi si planificari si … La un momet dat am realizat ca dorintele mele cele din basme, au revenit desi nu le trecusem pe lista scopurilor serioase, ca sa zic asa. Scopurile au suferit modificari dar s-au asezat si s-au asezat si pe hirtie, intre ele am strecurat si dorinta mea, visul meu din basme. Deci: sa-mi doresc sau sa nu-mi doresc ceva?

viata ca o oglinda,,Toate vibraţiile pe care le emiţi mental sau verbal se întorc înapoi la tine într-o formă similară.” – spune Legea Atractiei. Daca tu iti doresti ceva, inseamna ca nu ai, vibratia lipsei emisa se va intoarce!

Pai, si cum ramine cu dorinta?  Cum sa mi se implineasca? Asa se indeparteaza ,,obsesiile”! Ar fi o varianta in care sa emiti aceleasi emotii pe care le-ai avea daca dorinta ar fi implinita. Sunt ,,tatic” in a visa cu ochii deschisi dar tot nu stiu sa ,,traiesc” emotiile pe care le-as trai daca …  Si pentru ca pe mine ,,Cineva acolo sus ma iubeste”, am gasit (citit) un sfat, in care mi se spunea cit de fericita trebuie sa fiu eu ca EXIST! (In articolele anterioare am mai spus cum am constientizat eu increderea in mine si faptul ca scinteia Divina este si in mine ca in noi toti).

”Nu dori nimic şi vei fi omul cel mai bogat din lume.” – este un adevar care merita verificat. Nu dori nimic dar FII fericit ca existi! Traieste-ti la maxim emotiile fericirii existentei si ale unei vieti care ti-a fost daruita pentru a o trai in fericire! Si daca nu ,,iti iese” mereu, fii fericit pentru ce ai in viata ta si pentru care, sincer, poti fi recunoascator. Asa poti emite vibratia fericiri si a multumirii, vibratie care va rezona cu altele de acelasi tip si care se vor intoarce la tine, materializindu-ti dorintele scrise si uneori uitate. Spun din ce am citit si … da, dorinte mi s-au implinit dupa ce nu mai mi-am dorit nimic! 

Iubire in suflet!

 

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

4 Responses to Dorinta

  1. mirela says:

    felicitari pentru articolul asta

  2. Cos says:

    Foarte frumos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *