O zi minunata !

O zi minunata!

Un prieten mi-a facut cadou un abonament la www.ozibuna.net/, si azi a fost prima zi cind am primit ,,O zi buna”. Pot spune ca a fost o surpriza mai mult decit placuta. De multe ori ti se intimpla sa deschizi un email dimineata si sa simti cum ti-o face mai frumoasa, asa mi s-a intimplat azi dimineata. O minune de floare mi-a suris dupa care mi-au suris ,,citeva cuvinte” mai mult decit adevarate dar … pentru care trebuie sa ai in spate o ,,gramada” de experienta si o ,,tona” de rinduri citite. Daca pentru tine a fost mai usor sa le intelegi ai toate felicitarile mele.

Oamenii nu sunt afectaţi de ceea ce li se întâmplă, ci de cum înţeleg ei ceea ce li se întâmplă.     – Epictet

 

A acuza pe alţii pentru propriul nenoroc este semn al nevoii de educaţie.

A-ţi acuza propria persoană arată că educaţia a început.

A nu te acuza nici pe tine, nici pe alţii, e semn că educaţia a luat sfârşit.    

– Epictet

  În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …
… că  teama  faţă de ceva înfricoşător este ceea ce determină acel lucru înfricoşător să fie înfricoşător. Totuşi încrederea faţă de ceea ce este înfricoşător înlătură teama şi transformă acel lucru înfricoşător în ceva minunat. Adică, ceea ce este înfricoşător poate arăta foarte bine în realitate, dacă eşti bun în a-l privi dintr-un alt unghi. Asta necesită o schimbare a minţii. E nevoie de o nouă perspectivă. Îţi trebuie un simţ de mirare faţă de viaţă şi o contientizare a faptului că viaţa însăşi lucrează cu noi, nu împotriva noastră la orice nivel. Sau dacă ar fi să o punem în termini mai spirituali, Dumnezeu este mereu de partea noastră. Procesul de Perfecţionare devine atunci, unul de acceptare. Este o îmbrăţişare tacită a ceea ce este. Este o non-rezistenţă. Este o trecere uşoară prin moment, ştiind ce deţine pentru noi, întotdeauna, cel mai bun lucru pe toate planurile. Crezi asta?  Atunci este adevărat…
Cu dragoste, prietenul tău, Neale Donald Walsch

P.S. – Nu am terminat de desfacut cadoul de la ,,O zi buna”, deci mai am de scris!   Noapte buna!

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *