Obicei … Obiceiuri … PIEDICI ?

Am promis ca voi scrie despre cit de important este sa ai un tel in viata. Nu am uitat. 

Nu am cautat o definitie a ,,obiceiului” in dictionare. Ai auzit si tu despre cei care catalogheaza (dupa logica lor) obiceiurile ca fiind bune sau rele, obisnuite sau neobisnuite, logice sau ilogice, imposibile, etc, etc. Nu mor dupa ,,ce zice lumea” dar … am cautat si mai caut sa aflu cum imi influenteaza sau cum pot sa-mi influentez viata cu ajutorul obiceiurilor. Nu sunt ,,munti de citit” dar iti spun si din experienta ca merita sa afli cum poti adopta un obicei care te-ar ajuta, sau cum poti scapa de unul care simti ca-ti pune PIEDICI!

Acum voi incerca cu ajutorul scriitorului meu preferat (la momentul asta) sa intru putin in ,,piedicile” noastre din viata, nu acelea pe care ni le aduc altii ci acelea pe care fara sa stim … ni le punem noi. In justitie este o vorba care zice ca daca nu cunosti legea nu te iarta nimeni daca o incalci. In viata se pare ca aceste incalcari costa mult mai mult.

,,Daca nu va bucurati de succes in viata sau nu ati obtinut succesul scontat, este o dovada a faptului ca nu ati nazuit sa ajungeti prea departe.” Daca ai citit ceva despre Legea atractiei vei vedea ca asa este. James Allen spune: Te afli astazi acolo unde te-au indrumat gindurile. Iar miine te vei afla acolo unde te vor purta gindurile” – Daca recunosti ca exista Legea gravitatiei oricind si oriunde, si aceasta lege a gindurilor exista chiar daca nu o vezi sau nu ai invatat la scoala despre ea. Sunt suficienti cei care o cunosc si o cerceteaza, astfel incit ai de unde te documenta.

De ,,obicei” avem o gindire conform educatiei, scolii, anturajului, convingerilor.

,,Sa inlocuiesti gindirea negativa cu cea pozitiva nu este un lucru prea usor. Pentru unii, este o lupta ce dureaza toata viata. Sti care sunt obstacolele principale peste care trebuie sa treaca adesea oamenii? Propriile lor sentimente. Ei isi doresc sa se schimbe, dar nu  stiu cum pot sa treaca peste emotiile si sentimentele lor. Dar exista o cale. Uite cit adevar contine urmatorul silogism:

Premiza majora: Pot sa-mi controlez gindurile.

Premiza minora: Sentimentele se nasc din ginduri.

Concluzie: Pot sa-mi controlez sentimentele daca imi controlez gindurile.

Daca esti dispus sa iti schimbi modul de gindire, iti poti schimba sentimentele. Daca iti schimbi sentimentele, iti poti schimba actiunile. Iar actiunile – bazate pe o gindire pozitiva – iti pot schimba viata.

Greseala pe care o comit institutiile de invatamint este ca incearca sa-i invete pe oameni ce sa gindeasca, nu cum sa gindeasca. Oamenii trebuie sa invete cum sa gindeasca daca doresc sa-si implineasca visurile si sa atinga culmile succesului. Unul dintre motivele pentru care oamenii nu-si implinesc visurile este ca ei doresc sa-si modifice rezultatele fara sa-si schimbe, insa, si modul de a gindi.

Cel mai mare impediment pentru succesul tau de miine este gindirea ta de azi. Daca gindirea ta este limitata, asa este si potentialul tau. Dar daca lupti sa iti schimbi modul de a gindi, atunci rezultatele tale vor fi remarcabile. Iar nivelul eficientei tale va atinge norii.

SUCCESUL este apanajul celor care fac din obisnuinta lucruri pe care semenii lor, sortiti esecului, nu le fac. Succesul este rezultatul gindirii pozitive, devenite o obisnuinta, un stil de viata. Ea este un izvor nesecat de ginduri optimiste, o armata imbatabila de idei care te pot ajuta sa realizezi tot ce-ti doresti.”

Ca sa nu fie articolul prea lung, oricum il voi continua, voi da o definitie (John Maxwell) a ,,obiceiului” care ar trebui sa-ti dea serios de gindit …

,,Sunt insotitorul tau permanent. Sunt ajutorul tau cel mai de pret sau povara ta cea mai cumplita. Te voi ridica pe culmile succesului sau te voi tiri in mocirla esecului. Sunt mereu la dispozitia ta. Imi poti incredinta mie lucrurile pe care vrei sa le faci, iar eu le voi indeplini repede si bine. Sunt usor de manevrat – nu trebuie sa fii sever cu mine. Arata-mi cum trebuie sa fac un anumit lucru si, dupa citeva lectii, am sa-l fac automat!

Sunt slujitorul oamenilor de succes; dar, din pacate, si al celor care dau gres in viata. Cei care se bucura de laurii victoriei, tot mie mi-o datoreaza. Nu sunt robot, chiar daca lucrez cu precizia unui robot, avind in plus si inteligenta umana. Ma poti conduce pe drumul succesului sau pe drumul distrugerii – pentru mine nu conteaza. Condu-ma cu un brat de fier si iti voi oferi lumea la picioare! Fii blind cu mine si te voi distruge!

Ce sunt eu? Un simplu obicei!

P.S. – pe curind si … o muzica pentru suflet!

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje, Motivatie, Sanatate. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *