Creativitatea – DE CE?

  “Cei ce nu schimbă nimic nu devin nimic. Viaţa nu va fi servit împlinirii lor. Iar timpul curge pentru ei asemenea unui pumn de nisip, pierzându-l.” – Antoine de Saint Exupery

Am punctat anterior importanta fixarii telurilor. Mie acum mi se pare vital. Altfel, poti spune ca incepi sa fii ,,fericit” cind vezi in tot si in toate ,,ghinioane”, ,,nedreptati”, ,,nesansa”, etc.
Continui cu citeva fragmente care mi se par suficiente cit sa te faca curios sa citesti cartea sau orice altceva care sa-ti trezeasca dorinta de a-ti fii bine!

Mintea umana nu declanseaza procesul de concentrare daca nu sunt stabilite obiective cit se poate de clare. Dar scopul acestor obiective este sa va canalizati atentia si sa va ofere o directie pe care trebuie sa o urmati, nu sa identifice destinatia finala la care doriti sa ajungeti.
       Gindirea creativa nu este neaparat o gindire originala. Cred, ca oamenii au transformat de fapt, gindirea originala intr-un soi de mit.
    1.)  Gindirea creativa este un amalgam de ginduri si idei descoperite de-a lungul existentei noastre pe acest pamint. Chiar si marii artisti au primit lectii de la maestrii lor, si-au modelat opera in functie de cea a predecesorilor sau contemporanilor lor si au imbinat mai multe stiluri si idei pentru a-si crea propria opera.
   2.)  Imaginatia este pentru oamenii creativi, o sursa de enrgie pe care o exploateaza la maxim. Exploatarea unei multitudini de posibilitati contribuie la stimularea imeginatiei, iar imaginatia joaca un rol crucial in procesul creativitatii.

  ,,Imaginatia este mult mai importanta decit stiinta” – Albert Einstein

Oamenii creativi imbratiseaza ambiguitatea
,,Omul plictisitor este intotdeauna sigur de ceva, iar omul convins de un anumit lucru este intotdeauna plictisitor” – H.L. Mencken
   Deoarece creativitatea se bazeaza pe ideile altora, trebuie sa fiti capabili sa corelati o idee cu alta, in special daca este vorba de idei aparent imposibil de corelat.

Zamislirea ideilor seamana cu o calatorie pe care o faci cu masina.
   1. Cunosti destinatia spre care te indrepti, dar numai daca te afli pe
   2. drum descoperi si traiesti lucruri pe care nu le-ai crezut posibile.

    GIndirea creativa functioneaza in felul urmator: gindesti, colectionezi, creezi, corectezi, conectezi!
     Creativitatea se bazeaza pe capacitatea oamenilor de a infrunta cu curaj esecurile. Oamenii creativi nu se lasa impiedicati de ideile care nu dau roadele scontate si creaza mereu idei care dau roadele visate.

   De ce sa descopar bucuria gindirii creative??

 I.  GIndirea creativa confera valoare tuturor aspectelor vietii voastre

 Creativitatea va ofera capacitatea de a vedea ceea ce au vazut altii inaintea voastra si de a gindi ceea ce nu a mai gindit nimeni nicicind. Indiferent de domeniu in care sunteti angrenati, veti descoperi solutii si metode complet noi. Acest lucru va conferi valoare tuturor aspectelor vietii voastre.

 II.   Gindirea creativa are rolul de a naste lucruri inimaginabile

 Poate mai mult decit orice alta categorie a procesului de gindire, gindirea creativa se cladeste pe ea insasi, sporind izvorul creativitatii celui care il poseda.

 III. Gindirea creativa atrage oamenii ca un magnet

Creativitatea este o ingemanare a inteligentei cu placerea. Oamenii admira inteligenta si sunt mereu atrasi de placere. Combinatia este fantastica! Daca veti cultiva creativitatea, veti descoperii ca oamenii se vor simtii atrasi de voi si de ideile voastre.

 IV.   Gindirea creativa va ajuta sa invatati foarte multe lucruri

 Daca sunteti in permanenta cautare a ideilor noi, invatati mereu lucruri noi. Creativitatea presupune capacitatea de a invata incontinuu. Ea vede mai multe solutii decit probleme. Si cu cit zamisliti mai multe idei, cu atit aveti mai multe sanse sa invatati lucruri noi.

 V.  Gindirea creativa este o provocare pentru Status Quo

 NU uitati niciodata ca inteleptii trecutului nu se aplecau in fata conventiilor de astazi si acelasi lucru il vor face si inteleptii viitorului. Daca doriti sa schimbati Universul – sau doar situatia in care va aflati – atunci creativitatea va va ajuta. Status Qua si creativitatea sunt doua notiuni complet incompatibile.

Va urma!

(Incepe sa gandesti – John C. Maxwell)

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Acasa, Afacere, Blog, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *