Darul unui nou inceput …

Nu e nevoie de un moment special pentru a o lua de la început, dar atunci când porneşti la un nou drum este întotdeauna un moment special.
De ce să nu fie chiar azi un nou început. Un bun prilej de a da la o parte ceaţa din gânduri pentru a scoate la iveală acele câteva lucruri importante pentru noi.
E extrem de important să ai un Scop Major Bine definit. Capeţi claritate, încredere.

Este cel mai imortant sa doresti aceasta schimbare cum este important sa-ti stabilestii in ce directie, ce drum si unde vrei sa ajungi. Toate astea se pot realiza pas cu pas modelindu-ti gindurile. Pentru asta este nevoie de indrumare: fie ai pe cineva sa-ti calauzeasca pasii fie ai pe cineva care iti spune catre ce carti si materiale sa te indrepti.
Pentru multi faptul de a-ti gindi viata cum o vrei, si mai ales sa crezi ca o si poti avea, … este o utopie. Important in viata mea ar fi sa pot sa le arat ca se poate.

Acel Scop, POATE nu are legătură cu a obţine, nici cu a avea, ci cu A FI.    Cum vreau să fiu? Ce preţuiesc?
Orice început ai face, orice drum ai alege, şansele de a te bucura de el cresc atunci când ştii ce anume este important pentru tine, ce te defineşte.
    Articol preluat din  www.ozibuna.net

Mi-a placut teribil de mult doua lucruri la acest articol: poza (mi s-a parut fascinanta)  si ,,Darul …” – cuvintul de inceput de titlu.  ,,Darul” poate fi si o idee! Atunci este si mai frumos si drag ! Si citind articolul m-a dus gindul la un citat care constitue pentru mine un tel si imi fac visuri ca sa ajung la el:

Nu voi fi un om obisnuit,
pentru ca am dreptul sa fiu EXTRAORDINAR ! – Peter O ‘Toule

Si pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar, ,,Nu esti normal !” articolul scris de Andy Szekely – mi-a atras atentia … normal!
Voi reda fragmente din articol dar mai intii melodia care m-a asezat din nou pe scaun (voiam sa ma duc la culcare), sa termin ce am inceput. De dragul muzicii astia am reluat scrisul.

    Nights in White Satin 

Presupun (sper) că şi ţie ţi s-a spus măcar o dată în trecut:
“Nu esti normal !”  Mie mi s-a spus de mai multe ori…   
De fapt,  este imposibil să fii normal, din cel puţin două motive:
1. Ceea ce mie mi se pare normal, ţie ţi se poate părea anormal. E o chestiune de percepţie. La rigoare, nimeni nu e normal, pentru că suntem unici prin naştere.
2. Fiind o generalizare statistică, normalul este redefinit în fiecare minut în funcţie de populaţia la care ne raportăm. În comunitatea fumătorilor, e normal să fumezi, iar în cea a nefumătorilor este anormal. Este normal ca unele femei să poarte fuste scurte, dar e anormal ca altele să poarte chiar şi pantaloni (în anumite ţări arabe). Este normal să îţi asumi riscuri dacă eşti antreprenor, dar este anormal să o faci dacă eşti dator vândut la bancă (îţi dictează banca ce riscuri e “normal” să îţi asumi).
Totuşi, ideea de a fi normal poate fi foarte utilă atunci când îţi economiseşte energie şi îţi conferă siguranţă.  Dacă faci ceea ce “e normal” poţi prezice destul de uşor rezultatul şi în consecinţă ai control asupra lui. ( rezultatul va fi tot normal – adică mediocru).
Pentru unele activităţi această tactică este bună. De exemplu, atunci când vrei să faci ceva în deplină siguranţă şi confort, pentru tine şi ceilalţi, cum ar fi mersul la cumpărături sau respectarea unor reguli de politeţe.
Pentru restul situaţiilor însă, ceea ce e normal poate fi şi plictisitor şi ineficient.
De exemplu, dacă ai o idee de afaceri sau un mod inovativ de a te prezenta în faţa lumii, cu siguranţă că nu vei fi perceput “normal”  (cel puţin în primă fază).
Nici un om remarcabil nu este “normal” tocmai pentru că este … “remarcabil”. 
In acele situaţii în care simţi că îţi poţi exprima unicitatea,  dacă cineva îţi spune că “nu eşti normal”, respiră profund, zâmbeşte larg şi aprobă încrezător:
“Aşa e, nu sunt normal !”
Chiar dacă au bune intenţii, acele persoane pot distruge o idee genială sau un proiect măreţ cu atitudinea lor.
Şi asta nu mi se pare… normal…
Andy Szekely

Noapte buna!

P.S. – Nu m-am gindit pina acum citeva clipe, ca s-ar putea, cum nimic nu e intimplator, sa incep ceva nou, un ,,drum nou” … Nu m-am gindit. Nu m-am gindit nici sa spun … sa scriu ca toate articolele mele, (mai putin muzica pe care o pun)  au legatura cu  scopul, nu, visul … suna mai frumos, au legatura cu Visul meu in viata. In fiecare cuvint din articol este un vis care ma duce catre Visul meu. Acest Vis s-a nascut, s-a infiripat, a luat forma, nume, a prins viata si a inceput sa traiasca de cind sunt in CaliVita. Probabil ar fi fost acelasi Vis daca nu eram dar, dupa cit de greu am reusit sa-l constientizez, s-ar fi nascut mult, mult mai tirziu. Este un ,,Dar” cartile si articolele, iesite in cale, de care ai nevoie pentru a-ti gasi drumul catre Visul …!

Cum CaliVita ramine in viata mea, ceva nou … va fi o noutate si pentru mine …

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Afacere, Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *