Era ,,Calciu”

Nu este vorba de ,,a fi” (era, este, etc) ci de erele pamintului.
,,Au trecut timpurile cand se considera ca lipsa de calciu provoaca numai rahitism la copii si osteoporoza la batrani”. Pina sa iti intaresti oasele deja ti-ai adus sanatatea pe ,,Everest”. Nu mai ai nici o boala.
Pina sa se slabeasca oasele, poti sa ai tensiune, reumatism, tiroida sa-ti dea atacuri de panica, poti avea diabet, insomnii, de toate. Dar: ,,am ungiile intregi, mi-a zis doctorul ca stau bine cu calciul”.
Personal, dupa ce un super medic mi-a recomandat calciu, am inceput sa facem investigatii. Eu sa citesc si medicul meu sa ma trimita la ,,specialisti”. Primul ,,specialist” la care am fost ma intreaba: lesinati pe strada? Am raspuns NU!
– A, atunci nu sunt probleme!
– Domnule doctor, nu lesin pentru ca in boala pe care o am, mi s-a recomandat calciu, dar daca ma opresc nu imi este bine.
Eu am venit la dumneavoastra sa va intreb: de ce pierd calciu? Cine sau ce imi maninca mie calciu?
– Nu stiu doamna, daca nu cadeti pe strada este ok.
– Si mie cine imi aduce sacosele de la piata? Cum sa nu ma intereseze mai departe cit calciu sa iau si de ce, in conditiile in care nu vreau sa par tot timplu bolnava ?
Nu vreau sa retraiesc ce am sintit atunci in clinica cu marmura pe jos si termopane la geamuri (pe vremea aia era un lux total).  Deci am plecat ,,foarte sanatoasa”. Pe acolo nu am mai calcat niciodata.
Cind dupa ani de cautari, intrebari si raspunsuri ma duc la medicul de familie si ii spun ca stiu de unde vine lipsa de calciu, si acum sunt pe lina de plutire, imi spune clar: nu scoateti carnea din alimentatie, nici mincarea gatita si nu luati mult calciu ca se depune prost!!!!!!!!
Medicul de fapt imi taia sursele mele de sanatate, ca sa nu zic ,,craca de sub picioare”. Este unul din cei mai buni diagnosticieni de care am auzit, dar la capitolul acizi-baze, ramine tributar ,,vechii” medicini alopate.
Am spus ,,vechii” pentru ca sunt citiva ani buni de cind am auzit la televizor medici reumatologi de renume, care recomandau calciu in fiecare zi la reumatism, virsta a doua si a treia si atunci cind regimul de viata este stresant. Se pare ca ei auzisera de echilibru acido-bazic! Tocmai se intorsesera de la un congres din America. Am auzit medic alopat cardiolog care recomanda regimul vegetarian pentru sanatatea inimii.
Nu o sa termin prea curind scrierile mele despre calciu, revin!
Pa!
20.08.2010

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *