Muzica, suflet, magie …

 

 ,,De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica a spus Emil Cioran.

 Muzica este graiul sufletului.

Ea stârneşte în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde. – Ludwig van Beethoven

 

Am avut zi buna, una minunata de fapt, dar aceasta melodie m-a pus sa si scriu. Cine nu ar putea simti cuvintele lui Cioran ascultind aceste sunete magice? Ca sa spui ca esti fericit, in afara muzicii, incerci sa te gindesti la ceva anume. Oamenilor, ne trebuie un motiv ca sa fim fericiti. Chiar si dupa Legea atractiei citita si exersata, chiar si dupa schimbarile in care ne zicem ca suntem, umanul din noi iese la iveala si mai ne da una dupa ceafa: ,,de ce zici ca esti fericit?” Deci mai sunt niste oscilari dar … cind ai suflet si asculti o asemena muzica … nu simti ca plutesti de fericire? Nu simti ca esti indragostit de tot ce a creat Creatorul si mai ales de ,,o opera” a lui anume?
      Dupa ziua minunata pe care am avut-o nu m-am asezat la scris ca sa nu stric vraja (nu-i frumos sa-i zic lene). Dar dupa ce am ascutat muzica asta, mi-am adus aminte de urmatoarele cuvinte: 

Muzica este cea mai puternică formă de magie. Marilyn Manson

Cred ca muzica ma vrajeste tinind cont de cum reactionez cind o ascult. 

       In fiecare zi primesc citeva cuvinte, de la o publicatie minunata, si care ca prin minune in fiecare zi imi spun cite ceva din cea ce am nevoie sa aflu pentru a-mi aduce aminte cit sunt de fericita (nu mereu am muzica linga mine). Si cind (inca) mai imi puneam intrebari (idioate) este sau nu adevarat?, daca nu e asa?, daca e asa?, etc., ect., … am deschis calculatorul si am citit cele de mai jos.

,,Cum ar fi viaţa ta dacă ai reuşi să te desprinzi de problemele tale, de viziunea ta îngustă asupra lucrurilor, de fricile tale, de nereuşitele tale, de aşteptările tale? Ai simţi eliberare? Ai simţi uşurare? Ai simţi că prinzi aripi, că totul devine mai uşor, că perspectiva ta se lărgeşte şi lucrurile care te amărau atât nu mai par a fi chiar atât de apăsătoare? Poate noile orizonturi îţi vor aduce linişte în suflet, încredere în tine şi speranţă? Adesea exagerăm gravitatea a ceea ce ne  încearcă şi ne punem speranţa în lucruri mari, miracole care să ne vindece sau împlinească viaţa.

Eu azi îţi propun să faci o pauză. Pentru câteva clipe respiră… viaţa. Respiră adânc… eşti una cu întreg universul. Simte imensa putere de a fi parte din acest întreg, mai degrabă decât apăsarea pe care ţi-o dă impresia că tu eşti cel care  îi duce greutatea pe umeri. Nu-i aşa că totul se schimbă astfel?

  Repet: ca sa crezi ca este posibil o asemenea libertate trebuie sa vrei sa sti, trebuie sa vrei sa citesti, trebuie sa sti ca eu am gasit informatii despre unde si ce sa citesc in CaliVita. Nu spun ca nu exista si in rafturile oricarei librarii, dar … ti le recomanda cineva pentru a te sti fericit?

  Asta seara sunt vrajita putin si mai pun o … magie …

Noapte buna!

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *