Primeste viata in viata ta!

 

De citava vreme simt bucuriile pe care mi le doream atunci cind am inceput sa-mi schimb modul de gindire. Nu a fost o schimbare spectaculoasa. A fost mai mult o continuare a unei directii pe care oricum mergeam. Mergeam mai incet, am citit si am inceput sa merg mai repede, cit a depins de mine, cit mi-a ,,fost dat” nu ma intreba, dar … Am vazut ,,am vazut” cu ochii mei, cu inima mea, ca am avut un ,,cuvint de spus”!

Decât să te temi de moarte,

mai bine te-ai teme de o viață nepotrivită. –  Bertolt Brecht

             Am mai spus: uram, copil fiind sa ascult ca viata e o lupta, ,,lasa ca o sa cresti tu mare, o sa vezi ce greu e!” … Si cei mai optimisti oameni, tot acolo ajungeau. Pe undeva, e bine sa te pui ,,de-a craca”! Mi-am spus ca nu trebuie sa fie asa. Mi-am spus ca alegerile mele nu sunt bune, dar eu sunt vinovata, nu viata! Am iubit viata si viata m-a adus aici si acum (cum spune Catalin Manea). Si iti spun ca este frumos. Este minunat sa ,,te trezesti” zimbind, atunci cind altadata te luau fiori de … frica, de griji, de cumpana, etc., etc. 

Poate articolul asta va iesi ceva mai lung, poate nu-l vei citi tot. Am invatat ca ce emiti aia culegi. Sa sti ca e adevarat!

Exercitiu de FERICIRE!

 

 

 

 

Daca nu ai facut exercitiile de fericire ( http://oviatamaibuna.ro), sau, nu vrei sa sti nimic de cum sa-ti ,,creezi” viitorul, atunci nu este timpul tau. Nu ai emis suficienta dragoste de viata, pentru a gasi calea care sa-ti aduca Dragostea de viata, adica evenimentele si starile care sa te faca sa spui: viata te iubesc, esti minunata!   Primeste viata in viata ta!

Se spune ca sunt doua zile pe an in care nu poti sa faci nimic: IERI si MAINE!

 1. Poti sa-ti plingi de mila pentru ce ai ,,petrecut” si vei avea in viata stari si experiente care sa te aduca tot la a-ti plinge de mila.
 2. Poti sa gindesti ca trecutul a fost o scara pe care ai ,,urcat-o” pentru a ajunge aici, si de aici SCHIMBI (daca nu ti-a placut) modul de gindire, inveti sa-l schimbi daca nu sti cum – totul se invata.

Tu alegi! Dar, dar daca te gindesti ca vrei Succes, ca vrei sa fii Omul care vrei sa fii, merita sa vrei sa verifici ce scriu eu acum si ce scriu altii de la care invat si eu. Legea Atractiei functioneaza! Este Legea data de Creator, Legea lui Dumnezeu conform careia … la Dumnezeu nu poti sa te duci cu pile! ,,Cum iti asterni asa dormi!” Daca pina acum, in ,,seriozitatea” oamenilor mari se spunea ca un necaz nu vine niciodata singur, hai sa verificam daca o fericire nu vine niciodata singura! Cum? Facem exercitiul de fericire! Invatam sa facem exercitiul de fericire!

Am citit citeva rinduri, scrise si de altii (Catalin Manea) pe care dupa ce le citesti, sa le analizezi putin si sa te gindesti, de data asta serios, daca viata chiar nu e frumoasa si minunata de iti scoate asa ceva in fata ochilor?

Oriunde ai fi, realizeaza ca esti undeva. Oricine ai fi, realizeaza ca esti cineva. Si, bineinteles, realizeaza ca esti. De ce tu?  Esti aici pentru ca Dumnezeu te-a creat, dupa chipul si asemanarea Sa. De multe ori, omul este atat de incordat, incat nu isi permite sa traiasca. Si doare… Este dureros sa existi si sa simti ca nu traiesti.

 • Când iubeşti trăieşti, în rest exişti. –  Alexandre Dumas

Iar tu ai viata, fiind trait de viata, fiind insasi viata. Acum, restul depinde doar de tine. Te poti impotrivi acestui proces sau poti sa te lasi condus de ritmul existentei. Omul, in acceptiunea sa separatoare, crezandu-se fiinta superioara, a inceput sa construiasca tactici si metode pentru a trai, pentru a iubi, pentru a se manifesta. Insa, a uitat ca insasi analiza fericirii, il tine departe de fericire.

Daca un anumit element existential nu patrunde in standardul de valori ale unui om, atunci acel element tinde sa fie considerat GRESIT.  De ce oare avem impresia ca tot ceea ce nu este in conformitate cu credintele noastre, este gresit? Daca etichetezi o manifestare existentiala, nu faci decat sa il etichetezi pe Dumnezeu. L-ai facut in trecut si l-ai facut pentru ca trebuia sa il faci pentru a ajunge Aici. Si a fost perfect potrivit. Insa, esti Aici, Acum!

Pentru cei mai ,,Toma necredinciosul” am o idee. Daca atomul este cea mai mica ,,particula” din Univers, daca s-a demonstrat ca si nucleul si electronii nu sunt altceva decit ENERGII condensate, noi nu suntem toti ,,la fel”? Noi nu suntem Unul? Cum sa ne judecam si cum sa ne consideram mai prosti sau mai frumosi decit altii? Cum ne putem separa daca suntem acelasi ..lucru”? Si daca suntem toti Unul, suntem ACUM Unul si suntem Aici Unul, suntem ACASA!

Si daca totul este ENERGIE, si daca gindul, emotia sunt tot energii, si daca Legea Atractiei spune ca energia emisa se intoarce la sursa, … Nu merita sa incerci sa emiti gindul si emotiia MULTUMIRII ca existi, pentru ca sa se intoarca evenimentele pentru care sa spui: Iti multumesc Doamne ca EXIST, SUNT FERICIT! … ?

 Urmeaza-ti fericirea si Universul iti va deschide usi, acolo unde erau doar ziduri. – J. Campbell

Mai gindeste-te!

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Afacere, Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

2 Responses to Primeste viata in viata ta!

 1. mirela says:

  Frumos ai scris………….dar,pe linga Catalin poate ar trebui sa o mentionezi si pe Tania,ca cei ce-ti citesc articolele sa aiba posibilitatea sa o gaseasca si pe ea,te rog.Am citit ceva frumos azi si vreau sa-ti impartasesc.Stiai ca : „copiilor nostri nu li se poate intimpla nimic rau,deoarece in aceeasi masura sunt si copii lui Dumnezeu si El nu va ingadui sa li se intimple ceva;noi le-am dat trupul si El le-a dat sufletul.”
  Te iubesc si continua sa scrii

 2. Grigore says:

  Un coementariu ,foarte clar care ne indemna sa spunen; Da viata merita sa fie traita, ….Te imbratisez cu drag,,,,Continua…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *